Harissagryte

Denne herlige gryteretten utfordrer smaksløkene på en unik måte. Harissaen er selvfølgelig ganske sterkt, så vær forsiktig om du ikke er klar for en skikkelig sterk linsegryte med poteter.

30 min 4 pers Enkel

Ingredienser

1 løk

3 ss ekstra jomfru olivenolje

3 stk vårløk

2 spisspaprika

2 ss tomatpuré

2 ts harissa paste

1 ts sukker

250 gr røde linser

1 ss paprikapulver

500 gr potet

1 boks hakkede tomater

6 dl vann

1 terning grønnsaksbuljong

1 neve fersk koriander

salt og pepper

Fremgangsmåte

Steg 1

Finhakk løk og skjær paprika og vårløk i biter. Kutt poteter i båter. 

Steg 2

Vend potetene i olivenolje, paprikapulver, salt og pepper. Bak potetene i ovnen på 200 grader til de er møre. 

Steg 3

Fres løk, vårløk og paprika i en kasserolle på middels varme. Stek til løken er blank. Tilsett deretter tomatpuré, harissa og sukker. Surr videre i 2 minutter. Tilsett linser, hakkede tomater og grønnsakskraft. Kok opp og la det putre til linsene er myke. Dette tar omtrent 15 minutter. 

Steg 4

Vend inn poteter og finhakket koriander. Smak til med salt og pepper og la gryta hvile i noen minutter. 

Trenger du hjelp?

Send oss en e-post, eller en melding om det haster.

Copy link
Powered by Social Snap