Klassisk eplepai

Her er oppskrift på en skikkelig eplepai med lokk. En klassisk eplekake med sukker og kanel som passer like godt til hverdag som til fest.

60 min 8 pers Enkel

Ingredienser

250 gr hvetemel

150 gr smør

3 ss vann

0,5 ts salt

1 egg til pensling

6 epler

2 ss smør

1 dl valnøtter

2 dl sukker

2 ss kanel

1 dl eplejuice

Fremgangsmåte

Steg 1

Bland sammen hvetemel, smør i terninger, vann og salt i en bolle og kna godt sammen. Dekk den med plast og la den stå kjølig i 30 minutter. Kjevle ut deigen til den er ca. 3 mm tykk og ganske rund. Smør paiformen med smør eller formfett og kle formen med paideig helt opp til kantene. Fjern eventuelt overflødig deig. Stek paibunnen i ovnen på 180 grader ca. 8-10 minutter til den begynner å få farge.

Steg 2

Skrell eplene og kutt dem i terninger, grovhakk valnøttene. Stek eplene i smør sammen med valnøttene til de får farge. Ha i sukker og kanel, og stek til sukkeret smelter. Hell på eplejuicen og kok til det tykner.

Steg 3

Hell epleblandingen i den forstekte paibunnen. Kjevle resten av paideigen i samme tykkelse som paibunnen, og skjær den opp i strimler. Legg dem i flettemønster over eplefyllet.

Steg 4

Pensle pailokket med sammenpisket egg strø over litt sukker. Stek eplepaien i ovnen på 180 grader til pailokket er gyllent i omtrent 30 minutter. La den avkjøles til den er lunken og server!

Trenger du hjelp?

Send oss en e-post, eller en melding om det haster.

Copy link
Powered by Social Snap