Koshari

Koshari er Egypts nasjonalrett og er svært populær i Kairos travle gater. er får du krydrete linser og ris med kikerter, pasta og en fantastisk tomatsaus.

40 min 4 pers Enkel

Ingredienser

2 løk

4 fedd hvitløk

1 ts malt koriander

1 ts spisskummen

2 dl brune linser

2 ss hvitvinseddik

2 bokser hakkede tomater

2 dl ris

3 dl makaroni

3 ss fersk koriander

1 boks kikerter

1 klype chiliflak

1 neve hvetemel

salt og pepper

Fremgangsmåte

Steg 1

Bløtlegg risen. Kutt løken i tynne ringer og dryss over salt. Sleng dem deretter i melet og bland godt. Rist av overflødig mel. Varm olje i en stekepanne over middels høy varme, stek løkringene. Rør ofte til de får en fin karamellisert brunfarge. Løken skal være sprø, men ikke brent.

Steg 2

Varm 1 ss olivenolje i en kjele. Tilsett finhakket løk og stek på middels høy til den blir blank. Tilsett deretter hvitløk, fersk koriander og chiliflak, la det surre 1 minutt. Hell i hakkede tomater og en klype salt. La det småkoke til sausen tykner. Rør inn hvitvinseddik, og skru ned varmen. Dekk til og hold varmt til servering.

Steg 3

Kok linsene til de så vidt er møre og hell av vannet. Dette tar omtrent 15 minutter. Hell vannet av risen og bland sammen med linsene i en gryte med 1 ss olivenolje. Tilsett salt, pepper, spisskummen og malt koriander. Kok i 3 minutter, rør regelmessig. Tilsett varmt vann for å dekke ris- og linseblandingen med omtrent 2 – 3 cm. Kok til all væsken er absorbert og både ris og linser er godt gjennomkokt. Tilsett kikerter. Trekk av varmen og la den hvile i 10 minutter. Kok pasta etter anvisning på pakken.

Steg 4

Legg linse- og risblandingen over på et serveringsfat. Topp med makaroni, tomatsaus og til slutt den sprø løken til pynt.

Trenger du hjelp?

Send oss en e-post, eller en melding om det haster.

Copy link
Powered by Social Snap