Rødbetfritters med tahini

Rødbetfritters er et godt alternativ til kjøttkaker og lignende. Det smaker selvfølgelig også mye bedre og er sannsynligvis en god del sunnere også.

40 min 4 pers Middels

Ingredienser

500 gr rødbeter

½ squash

2 ts spisskummen

½ løk

80 gr hvetemel

2-3 egg

3 ss fersk bladpersille

½ ts chiliflak

100 gr fetaost

1 fedd hvitløk

tahini

Saften av en ½ sitron

Vann

Ekstra jomfru olivenolje

salt og pepper

Fremgangsmåte

Steg 1

Ha raspet rødbet og squash i en sil og strø over litt salt. La det stå litt før du klemmer ut mesteparten av saften. 

Steg 2

Bland sammen rødbeter, squash, spisskummen, raspet løk, hvetemel, egg, bladpersille, chiliflak, salt og pepper. Smuldre i fetaost. Varm olje i en stekepanne og form små kaker av rødbetblandingen. Stek til de blir gylne og litt sprø. Legg på kjøkkenpapir for å tørke av overflødig olje. 

Steg 3

Mos et fedd hvitløk med litt salt i en morter. Deretter rører du inn tahini, sitronsaft og sper ut med vann til du får ønsket konsistens. Tenk en litt tykk dressing. Server med tahinidressing og gjerne en lett salat. 

Trenger du hjelp?

Send oss en e-post, eller en melding om det haster.

Copy link
Powered by Social Snap