Ingredienser
500 gr rødbeter
½ squash
2 ts spisskummen
½ løk
80 gr hvetemel
2-3 egg
3 ss fersk bladpersille
½ ts chiliflak
100 gr fetaost
1 fedd hvitløk
tahini
Saften av en ½ sitron
Vann
Ekstra jomfru olivenolje
salt og pepper
Fremgangsmåte
Ha raspet rødbet og squash i en sil og strø over litt salt. La det stå litt før du klemmer ut mesteparten av saften.
Bland sammen rødbeter, squash, spisskummen, raspet løk, hvetemel, egg, bladpersille, chiliflak, salt og pepper. Smuldre i fetaost. Varm olje i en stekepanne og form små kaker av rødbetblandingen. Stek til de blir gylne og litt sprø. Legg på kjøkkenpapir for å tørke av overflødig olje.
Mos et fedd hvitløk med litt salt i en morter. Deretter rører du inn tahini, sitronsaft og sper ut med vann til du får ønsket konsistens. Tenk en litt tykk dressing. Server med tahinidressing og gjerne en lett salat.