Ingredienser
2 ss kokosmasse
1 ts røkt paprikapulver
2 ts oregano
4 ts paprikapulver
4 ts spisskummen
½ ts chiliflak
1 terning grønnsaksbuljong
4 ss ekstra jomfru olivenolje
5 dl vann
1 boks mais
1 løk
4 fedd hvitløk
2 bokser grønne linser
1 dl valnøtter
2 bokser hakkede tomater
salt og pepper
Fremgangsmåte
Finsnitt løk, finhakk hvitløk og grovhakk valnøtter. Bland sammen paprikapulver, spisskummen, oregano, røkt paprikapulver, chiliflak og kokosmasse.
Varm oljen i en kjele eller stekepanne og fres mais, løk og hvitløk kjapt, til løken er myk. Tilsett linser og valnøtter og stek videre noen minutter.
Bland inn krydderblandingen, hakkede tomater, grønnsaksbuljong og vann og kok til vannet har kokt delvis inn. Nå kan den fint stå og putre på lav varme under lokk en stund. Smak til med salt og pepper.
Topp gjerne med fersk koriander og en klatt rømme om du har.